Reconstructie: Kraker Marco vermoord door Satan

Volgens voormalig stadsdichter Bart FM Droog is de kraker die in april 1990 dood werd aangetroffen  in de Poststraat bij het Wolters Noordhofcomplex vermoord door de gewelddadige Duitse kraker Satan . Satan was de minnaar van de vriendin van Marco, Karin P.

Karin P. en haar medekrakers Alie B. en Tabe K. hebben altijd benadrukt dat Marco depressief was en zelfmoord zou hebben gepleegd. De sectie wees echter anders uit. De uiteinden van het koord waarmee dat zou zijn gebeurd matchten niet, Marco had meerder gebroken ribben en was niet gevallen van een grote hoogte.  Karin, Alie en Tabe wilden niet dat de moord bekend zou worden omdat zij vreesden voor het imago van de krakers. De moord is drie keer onderzocht. Het Openbaar Ministerie wil, hoewel de zaak nooit is opgelost, niet inhoudelijk reageren: “De zaak is afgedaan.”

Bart FM Droog heeft met veel ex-WNC-bewoners en mensen uit de toenmalige Groninger kraakscene gesproken. Hij heeft zich gefocust op de getuigenverklaringen die direct na de moord zijn afgelegd en op verklaringen van mensen die op de nacht en ochtend van de moord ter plekke waren. Hij verkeerde destijds in de Groninger kraak- en punkscene, velen waren voor het eerst bereid openhartig te vertellen over wat zij gezien en/of gehoord hebben.

Lees hier het hele artikel in: The Post Online.