‘Een legende is overleden’

Bokslegende Muhammad Ali is afgelopen vrijdag overleden. Hij werd driemaal wereldkampioen in het zwaargewicht en won een gouden medaille in het halfzwaargewicht. Ook in Groningen ging dit nieuws niet onopgemerkt voorbij.

Op sportschool Balili is het nieuws van afgelopen vrijdag hard aangekomen. Boksers bij de sportschool zien Muhammad Ali als een legende.  Volgens Edwin Martirosian, bokslelaar bij Balili, stond Ali vooral bekend om zijn vernieuwende manier van boksen. ‘Het slaan was bij hem niet belangrijk, maar juist het dansen in de boksring’.

Niet alleen stond Ali bekend om zijn vloeiende dansbewegingen in de ring, hij had ook een unieke persoonlijkheid. Zo kwam hij op voor de zwarte gemeenschap. Ook hield hij er van zijn tegenstanders regelmatig uit te dagen buiten de ring, en was hij erg tegendraads. Dit maakt hem op sportschool Balili een voorbeeld voor alle boksers.

Op 74-jarige leeftijd stierf Mohammad Ali aan de gevolgen van Parkinson. Op sportschool Balili zullen ze de bokslegende niet snel vergeten.