“Buitenspeeldag groot succes”

Ruim tweehonderd kinderen kwamen woensdagmiddag af op de Buitenspeeldag in de Oosterparkwijk. “Dit is geweldig om te zien.”

Voetballen, blik gooien, een ritje maken op een rodeo-stier of een partijtje worstelen. Het was allemaal mogelijk in en rondom de speeltuin aan de Pioenstraat. “De bedoeling van deze dag is om kinderen achter de spelcomputers en televisies vandaan te halen, en ze activiteiten te laten doen hier in de speeltuin”, zegt een woordvoerder. “Want helaas is het nog steeds zo dat er nog veel te weinig buiten wordt gespeeld.”

De kinderen in de speeltuin willen daar niets van weten. “Ik vind buiten spelen veel leuker dan achter een spelcomputer zitten”, zegt één van hen. “Dit is ook gezonder, en je leert nieuwe vriendjes en vriendinnetjes kennen”, roept een ander.

Behalve in de Oosterparkwijk, werden er in de stad ook Buitenspeeldagen in Lewenborg, Hoogkerk, Paddepoel, aan de Peizerweg en aan de Reitdiephaven gehouden. De dag maakt onderdeel uit van een landelijk initiatief van de stichting Jantje Beton.

Foto: Sebastiaan Scheffer
Foto: Sebastiaan Scheffer