Bestrijdingsmiddel inleveren, voegenborstel terug

nieuws
Artisjokken - Foto: Menno van Duinen

Inwoners van Groningen kunnen aanstaande zaterdag tussen 11.00 en 15.00 uur bij Tuinland Groningen chemische bestrijdingsmiddelen inleveren.

In ruil daarvoor ontvangen ze een voegenborstel. Ook worden tips gegeven over hoe een gifvrije en onkruidvrije tuin prima hand in hand kunnen gaan. Met de actie vragen de Natuur en Milieufederatie Groningen, de gemeente en een Tuinadviesbureau aandacht voor gifvrij tuinieren.

Bestrijdingsmiddelen die in de tuin gebruikt worden vervuilen via het riool ons water. Dat is slecht voor onze drinkwatervoorziening én voor alle waterleven. Eén dopje Roundup in het water in Assen is meetbaar bij de waterzuivering nabij Glimmen, zo’n twintig kilometer verderop, aldus de Natuur en Milieu Federatie.

Deel dit artikel:

  1. Hele goede actie om mensen bewust te maken van de schadelijke gevolgen van zeer giftige bestrijdingsmiddelen. Ik ben van mening dat daar nog veel te weinig voorlichting over wordt gegeven en van de andere kant vind ik het vreemd dat die spullen nog überhaupt verkocht mogen worden. Ze brengen immers de natuur en het milieu zeer veel schade toe. Nogmaals hele goede actie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *