Tweetal verdacht van elf woninginbraken

nieuws
foto: Bob de Vries

De politie heeft na uitgebreid onderzoek elf woninginbraken in verband gebracht met twee verdachten. Het gaat om een 25-jarige man uit Ede en een 23-jarige inwoner van Arnhem.

Het tweetal werd op 1 februari betrapt na een inbraak in Glimmen en is kort daarna op een camping in Anloo aangehouden. Daar waren ze juist een kluis aan het openbreken. Ook hadden ze veel gestolen sieraden bij zich.

Via sporenonderzoek, camerabeelden en herkenning van de sieraden zijn ze in verband gebracht met elf woninginbraken, onder meer in Haren, Bedum, Eelde en Zuidlaren. De politie hield vorige week nog een derde verdachte aan. Die zit niet meer vast, maar blijft nog wel verdachte. De andere twee blijven voorlopig vast zitten en komen op 7 juli voor de rechter.