Twee mannen op heterdaad betrapt in grote hennepkwekerij

De politie heeft vrijdagavond twee mannen op heterdaad kunnen aanhouden in een hennepkwekerij aan de Stavangerweg. Het duo is overgebracht naar het politiebureau.

Bij de politie kwam een tip binnen van een mogelijke hennepkwekerij in een loods. Agenten gingen op onderzoek uit, maar de deur die toegang verschafte tot de loods bleek geblokkeerd te zijn. De hulp van de Groninger brandweer werd ingeroepen, die met een kettingzaag een opening maakten.

Eenmaal in de loods werd niets verdachts ontdekt. Toch hadden de agenten een vreemd onderbuikgevoel. Ze besloten om ook een verdacht rooster te forceren. Hier werd ontdekt dat er een dubbele muur was, waar een hennepplantage achter zat. Bij het onderzoek dat volgde werden twee mannen aangetroffen die zich tussen de afvalresten hadden verstopt.

De plantage die uit ruim 1.500 planten bestaat zal ontmanteld worden.

Deel dit artikel: