Scheidsrechter en omstander mishandeld bij voetbalwedstrijd

112
foto: Andries Oord

Een scheidsrechter en een omstander zijn woensdagavond mishandeld bij een voetbalwedstrijd aan de Laan Corpus den Hoorn. Een 44-jarige verdachte is door de politie aangehouden.

Op het sportpark werd een kampioenswedstrijd gespeeld tussen Groen Geel 3 en VVK 3. Eén van de twee teams zou bij winst kampioen worden. Bij een 1 – 0 achterstand werd er een overtreding gemaakt waarop de scheidsrechter een speler een rode kaart wilde geven. Eén van de spelers was het hier niet mee eens, en gaf de scheidsrechter een klap tegen het hoofd. In de vechtpartij die hierop ontstond werd het shirt van de scheidsrechter kapot getrokken. Een omstander die de ruzie probeerde te sussen, kreeg een klap tegen zijn hoofd. Wie er precies geslagen heeft is nog onduidelijk. Het bestuur van Groen Geel is bezig hier duidelijkheid over te krijgen.

Gewaarschuwde agenten hebben op het sportcomplex direct een onderzoek ingesteld. Daarbij werd een 44-jarige man aangehouden. Hij is meegenomen naar het bureau. Hij zal donderdag verhoord worden.