Praedinius-leerlingen belanden op onbewoond eiland

“Dames en heren, welkom bij Praedinius-airlines. We bevinden ons momenteel boven de Stille Oceaan, hebben één motor die is uitgevallen, en de ander staat in brand. Zometeen gaan we een noodlanding maken.” Met deze woorden begint het toneelstuk ‘De weg kwijt’.

De voorstelling wordt deze dagen opgevoerd in het Der Aa-theater. “We zijn vorig jaar september begonnen met de voorbereidingen”, zegt regisseur Ivo Visser. “Een script schrijven, hoofdrolspelers casten en vooral heel veel oefenen.” Dat er veel uren inzitten vertelt ook Timo Lammers die in het stuk de rol van Ralf speelt. “Iedere week gaat het toch om zo’n twee uren repeteren. En uiteraard thuis nog de teksten studeren.”

In het stuk overleeft een groep leerlingen de vliegtuigcrash, en belandt men op een onbewoond eiland. Op het eiland moet de groep zien te overleven, en dat is niet altijd even makkelijk.

‘De weg kwijt’ is een theaterproductie van het Praedinius Gymnasium. Ieder jaar brengen zij een toneelstuk op de planken. “Het is ontzettend leuk om te doen”, zegt Rosa van Bommel. “Het kost veel tijd, maar het is het ook meer dan waard. Ik zou dit absoluut niet willen missen.”