Politie: “Een ton aan cash, auto’s en sieraden in beslag genomen”

112
Foto: Sebastiaan Scheffer

Bij de grote politieactie naar georganiseerde criminaliteit dinsdagochtend is meer dan 100.000 euro aan contant geld in beslag genomen. Dat laat de politie dinsdagavond weten.

Bij de actie werden negentien invallen gedaan in woningen en loodsen op verschillende plekken in de provincie. Bij de invallen werden dertien mensen aangehouden, die tussen de 26 en 61 jaar oud zijn. Uiteindelijk werden er zeven hennepkwekerijen opgerold en één hennepdrogerij. In totaal gaat het om zo’n 2300 planten en 25 kilo gedroogde hennep.

Bankrekeningen en sieraden
Behalve de hennep werden er ook vier auto’s in beslag genomen. Daarnaast werd er beslag gelegd op vier woningen, de administratie, bankrekeningen en sieraden.

“De organisatie werd geleid vanuit de stad”
Van de negentien invallen vonden er vijf in de stad plaatsen. Eén van die locaties is een loods aan de Koningsweg. “Je moet deze locatie zien als een soort van ontmoetingsruimte”, zegt Monique Pennings. “Ons vermoeden is dat ze vanuit deze locatie de organisatie hebben geleid.”

Daarnaast werden er invallen gedaan aan De Sloep, de Pleiadenlaan, de Zandsteenlaan en de Nijensteinheerd. Op deze laatste locatie werd de hennepdrogerij aangetroffen.

De politie laat weten dat het onderzoek nog volop bezig is, en dat meer aanhoudingen niet worden uitgesloten.