Politie: “Aangetroffen lichaam is van Sjoerd van Eijk”

Het lichaam dat zaterdagavond werd gevonden bij de Trompkade is van de vermiste 21-jarige student Sjoerd van Eijk. Dat blijkt uit onderzoek van de politie.

Rond 20.00 uur werd door een voorbijganger een stoffelijk overschot aangetroffen in het water. Agenten hebben met hulp van de brandweer het lichaam vervolgens geborgen. Daaropvolgend is er onderzoek gedaan, waarbij nu is vastgesteld dat het om de vermiste student gaat.

Uit het onderzoek blijkt verder dat de politie uit gaat van een noodlottig ongeluk. Omdat er geen verdachte sporen zijn gevonden, heeft de politie het onderzoek afgesloten.

Van Eijk raakte vorige week in de nacht van vrijdag op zaterdag vermist. Hij had een feestje bezocht in de binnenstad, en was rond 02.00 uur op huis aangegaan. Rond 03.30 uur werd hij voor het laatst gezien in de buurt van de Trompbrug.