Oelinda de Vries nieuwe nachtburgemeester

Oelinda de Vries is de nieuwe nachtburgemeester van Groningen. Ze volgt Chris Garrit op, die vorig jaar bekend maakte te stoppen.

Behalve De Vries waren er nog vier andere kandidaten in de race om nachtburgemeester te worden. Uiteindelijk besloot een vijfkoppige jury te kiezen voor de 22-jarige De Vries. De verkiezing verliep echter niet helemaal zoals gepland. In eerste instantie werd namelijk Hubert Nauta uitgeroepen tot winnaar, maar dit bleek een fout van de organisatie te zijn. Nauta moest even later de ambtsketting overdragen aan De Vries.

Merlijn Poolman had in de online stemming verreweg de meeste stemmen behaald, maar de jury besloot anders. De verkiezing werd gehouden in Huize Maas.

Deel dit artikel:

  1. Het publiek mag een mening geven, maar die wordt genegeerd, de organisatie had een jury ingehuurd om Hubert Nauta te kiezen, maar de Jury vond Oelinda (Wat is dat nou weer voor naam. Oe! Linda!) wel een lekker ding dus deed zijn eigen ding.

    Allemaal Potentialis uiteraard, Ik was er niet bij :p

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *