Kat raakt zoek bij reddingsactie

112
Foto: Patrick Wind - 112groningen.nl

Een kat die gered moest worden, maar uiteindelijk onvindbaar was. Zo zal de reddingsactie van vrijdagavond in de boeken van de Groninger brandweer omschreven worden.

Vrijdagavond kwam er bij de brandweer een telefoontje binnen van een buurtbewoner van de Waldeck Pyrmontplein dat er al een aantal dagen een kat op één van de daken zat. De Groninger brandweer besloot direct met een hoogwerker er op af te gaan, om het dier te redden.

Bij aankomst zien de brandweerlieden de kat inderdaad zitten. De hoogwerker wordt opgesteld, en één van de brandweermensen gaat in de korf van de hoogwerker omhoog. De kat lijkt weinig fiducie in de reddingsactie te hebben, en vlucht naar de andere kant van het dak.

De bemanning van de hoogwerker laat zich niet uit het veld slaan, en verplaatsen de hoogwerker naar de andere kant van het gebouw. Daar blijkt dat het dier ineens verdwenen is. Samen met medewerkers van de dierenambulance wordt nog gezocht, maar zonder resultaat, waarop men weer terugkeert naar de kazerne.