Eindexamenleerlingen zwoegen op Russisch

Zeven leerlingen uit Groningen en omstreken maakten vrijdagochtend het eindexamen Russisch.

Het was één van de laatste examens van het jaar. Havo- en vwo-leerlingen van verschillende scholen in het noorden van Nederland bogen zich op het Praedinius Gymnasium over allerlei Russische teksten. Docent Russisch Jeanette Bron bereidde de leerlingen voor op het examen dat voornamelijk de leesvaardigheid en het tekstbegrip toetst.

Hoewel het spannend blijft, vonden de leerlingen het examen meevallen. Het merendeel van deze leerlingen koos ervoor Russisch te leren omdat ze Russische familieleden hebben. De meeste van hen krijgen daarom ook thuis Russisch mee. Toch vindt docent Bron het erg belangrijk dat de taal op middelbare scholen wordt aangeboden.

Deel dit artikel: