‘Chill Op Stap’ : les in veilig uitgaan voor jongeren

In Groningen start maandag een groot project over veilig uitgaan voor jongeren. Onderwijs, horeca, hulpverlening, politie en brandweer werken hierbij samen.

In het drie weken durende project “Chill Op Stap” krijgen circa 400 leerlingen van het middelbaar onderwijs allerlei veiligheidsinformatie. Ze leren bij wie ze terecht kunnen met hun vragen wanneer ze uitgaan, wat horecaportiers kunnen doen in moeilijke situaties, welke verleidingen ze tegenkomen bij het uitgaan en de gevolgen daarvan. Er worden gastlessen gegeven op het Heyerdahl College, Werkman VMBO en Leon van Gelder.

Het project start op maandag 9 mei in de Stadsschouwburg en het wordt afgesloten tijdens een avond in de stad. Ouders en leerlingen leren dan door middel van workshops het uitgaansleven van Groningen ervaren. De slotavond begint in Cultuurcentrum de Oosterpoort, waar ook burgemeester Den Oudsten aanwezig zal zijn.

Deel dit artikel: