Brand in portiekflat De Genestetstraat onder controle

In een portiekflat aan De Genestetstraat in de wijk De Wijert heeft in de nacht van zaterdag op zondag korte tijd brand gewoed. Bij de brand is niemand gewond geraakt.

“De melding van de brand kwam rond 02.00 uur binnen”, zegt woordvoerder Jop Heinen van de brandweer. “Op de meldkamer kwamen meerdere meldingen binnen waardoor we besloten hebben om op te schalen naar middelbrand. Hierop zijn er twee bluswagens en een hoogwerker uitgerukt.”

Bij aankomst bleek er een brand te woeden in een berging van de flat die gepaard ging met flink wat rookontwikkeling die zich verspreidde via het trappenhuis. Vanwege de rook waren verschillende bewoners naar hun balkons gevlucht. De brandweer had het vuur in de berging snel onder controle, waardoor de bewoners niet geëvacueerd hoefden te worden.

Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *