Verontwaardiging na anti-homogeweld

Er wordt alom met verontwaardiging gereageerd op de mishandeling van twee lesbiennes in de stad Groningen afgelopen zondagochtend.

De twee dames werden zondag tijdens het uitgaan mishandeld. Het stel liep na een avond stappen naar huis, toen ze in de Oosterstraat beledigend werden aangesproken. Toen zij daarop reageerden, deelden de drie mannen rake klappen uit. De dames raakten gewond en moesten hiervoor worden behandeld in het ziekenhuis.

geschokt

Een vriendin van de twee zette het verhaal op Facebook, waardoor het nieuws landelijk bekend werd. Burgemeester den Oudsten wil de slachtoffers spreken en Jantine Doornbos, voorzitter van COC Groningen en Drenthe, staat de vrouwen bij bij het doen van aangifte. PvdA-Tweede Kamerlid Ahmed Marcouch gaat kamervragen stellen.