SISSA verliest topper tegen En Passant

sport

SISSA heeft de schaaktopper tegen En Passant met 4-6 verloren in de Meesterklasse. Met nog 1 ronde te spelen is En Passant uit Bunschoten nu de favoriet voor de titel.

Bij winst zou SISSA kampioen van Nederland zijn geworden en ook een gelijkspel bood goede kansen. En Passant liet niets aan het toeval over en stelde zelfs de Tsjech David Navarra op, met een rating van 2730 de nummer 25 van de wereld.

Het werd een spannende strijd. De 16-jarige Jorden van Foreest en Henrichs wonnen hun partijen, maar Bluebaum (van Navarra), Jones, Zelbel en Lubbe verloren. Nick Maatman hield keurig remise met zwart tegen de sterke grootmeester L’Ami en datzelfde deed de 15-jarige Lucas van Foreest tegen Smeets. Lucas van Foreest is de ongeslagen topscorer van het team met 6 punten uit 8 partijen.

Volgend jaar weer twee Groninger clubs op het hoogste niveau van Nederland. De Groninger Combinatie werd gisteren, ondanks een 4,5-5,5 nederlaag tegen Zukertort Amstelveen, kampioen van de 1e Klasse A en promoveert daardoor naar de Meesterklasse.