Nieuwe stakingen bij kartonfabriek Solidus Solutions

Er dreigen nieuwe stakingen bij de kartonfabrieken van Solidus Solutions. Afgelopen weekend werd het eindbod door de directie van tafel geveegd. “We kunnen nu niet anders dan doorgaan met actievoeren.”

Vorige week werd het werk in de fabrieken in Hoogkerk, Oude Pekela, Bad Nieuweschans en Coevorden al voor 48 uur neergelegd. “Je kunt zeggen dat de CAO-onderhandelingen met het bedrijf muurvast zitten”, zegt Albert Kuiper van vakbond FNV. “We willen namelijk dat het salaris omhoog gaat, het startsalaris voor nieuwe personeelsleden op een hoger niveau komt te liggen, en er niet beknibbeld wordt op de kwartaaldagen. Maar daar lijkt de directie niet over te willen praten. sterker nog, het eindbod wat ze gedaan hebben, hebben ze van tafel gehaald.”

En daarmee lijkt het CAO-conflict zich te verplaatsen naar de loopgraven. “We verwachten dat dit conflict eentje wordt van de lange adem. Wij hebben onze punten, maar die heeft de directie ook. En wij gaan daarop niet inbinden.” De sfeer onder het personeel noemt Kuiper eensgezind. Wanneer er weer gestaakt gaat worden is nog onbekend. “We zullen dit eerst met de kaderleden van de vakbond moeten bespreken, en daarna zal er meer duidelijkheid komen.”