Medewerkers Groninger bedrijven laten vaker de auto staan

nieuws

Ruim 400 medewerkers van Groningse bedrijven doen mee aan het Low Car Diet Groningen: een wedstrijd van Urgenda en Groningen Bereikbaar om het schoonst, goedkoopst en gezondst reizende bedrijf van Groningen te worden.

De Groningse editie van het Low Car Diet ging vrijdag van start in de riksja. Op de Grote Markt in de stad Groningen maakten de gedeputeerden Fleur Gräper en Nienke Homan de eerste duurzame kilometers voor de provincie in de fietstaxi.

Kostenbesparing
De medewerkers laten tot en met 30 april vaker de auto staan om op de fiets, e-bike of het openbaar vervoer naar hun werk te reizen. Ook biedt de wedstrijd medewerkers de kans om andere, duurzame vormen van werk en vervoer uit te testen, zoals (deel-) fietsen, (high speed) e-bikes, alternatieve werk- en vergaderlocaties, het openbaar vervoer en elektrische en deelauto’s. Via de online tool ‘Carbon Manager’ krijgen de deelnemende bedrijven inzicht in het reisgedrag van de medewerkers tijdens de wedstrijd. Zo besparen bedrijven op hun reiskosten, is er minder CO2-uitstoot en krijgen medewerkers meer beweging.

In 2015 bespaarden bedrijven door deelname gemiddeld 30 procent op hun kosten, bewogen medewerkers 40 procent meer en reisden ze 50 procent schoner.