Man dreigt gaskraan open te draaien: huizen ontruimd

112
Foto: Martin Nuver - 112groningen.nl

Verschillende woningen in de Jacques Perkstraat en de Multatulistraat in de wijk De Wijert zijn in de nacht van dinsdag op woensdag ontruimd geweest omdat een verwarde buurtbewoner de gaskraan dreigde open te draaien. De man is inmiddels aangehouden.

De melding van een verwarde buurtbewoner kwam rond middernacht binnen. Direct werden de beide straten alsook de Van Iddekingeweg voor het verkeer afgesloten. Behalve de politie kwam ook de brandweer ter plaatse.

De geëvacueerde buurtbewoners werden opgevangen op het politiebureau aan de Rademarkt. Rond 03.00 uur lukte het agenten om de verwarde man aan te houden, waarna de buurtbewoners weer terug mochten naar hun huizen. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau. Waarom hij tot zijn daad kwam, is nog onbekend.