Groningse Messi en Ronaldo laten Beijumkorf schitteren op voetbaltoernooi

Het team van basisschool De Beijumkorf heeft woensdag de eerste prijs gewonnen bij het schoolvoetbaltoernooi. Bij de meisjes won het team van de Haydnschool. “Het was echt ontzettend spannend.”

“Tempo maken!” Schreeuwt de trainer in de richting van de spelers van basisschool de Petteflet. En hij moet wel, want de groep 8-leerlingen van de school aan de Jacob van Ruysdaelstraat staan met 2 – 0 achter tegen hun leeftijdsgenoten van de Beijumkorf. “Dit gaan ze niet meer goed maken”, zegt een toeschouwer die langs het veld staat op Sportpark Esserberg.

“Het schoolvoetbaltoernooi is drie weken geleden begonnen”, vertelt organisator Henk Iwema, terwijl hij de spelers op het veld nauwlettend in de gaten houdt. “Vier woensdag op rij hebben honderden kinderen van Groningse basisscholen wedstrijden gespeeld en punten verdiend. Op deze laatste dag spelen we de finales waarbij de allerbesten het tegen elkaar op nemen.”

Met nog een paar minuten op de klok klinkt er ineens gejuich. De Petteflet weet door een fraai opgezette aanval op 2 – 1 te komen. Het doelpunt blijkt echter te laat te vallen, want enkele minuten later fluit de scheidsrechter voor de laatste keer. “Jammer”, zegt een leerling met een bezweet en vuurrood hoofd. “Maar we hebben wel mooi de tweede prijs, en daar zijn we heel trots op!”

Die woorden hoort organisator Iwema ook graag. “Het gaat ook niet om winnen, maar het gaat om plezier hebben in het spelletje. Dat is waar het bij dit toernooi om draait, dat iedereen zich een beetje kampioen voelt.”