Aangehouden man blijkt drugsdealer

112

De 20-jarige man, met onbekende woonplaats, die woensdagavond na een korte achtervolging op de Adriaan van Ostadestraat aangehouden werd blijkt een dealer te zijn.

Het kenteken van de auto waarin de man reed stond gesignaleerd. Daarop wilde de politie hem controleren op het Zuiderdiep. Na een stopteken reed de bestuurder door. Bij het oprijden van de Meindert Hobbemastraat verloor de politie hem uit het oog. Toen de politie de Adriaan van Ostadestraat in reed kwam de bestuurder hen met grote snelheid tegemoet. Om een frontale aanrijding te voorkomen stuurde de politieauto richting vijver. De verdachte stuurde eveneens die kant op, met als gevolg een aanrijding waarbij de verdachte de vijver in reed. Hij werd aangehouden wegens een poging tot doodslag. Hij bleek hij in het bezit te zijn van harddrugs en een vouwmes.

De drugs werden samen met een geldbedrag en zijn auto in beslag genomen.