Schaken met Nick zonder Simon

Zanger en schaakambassadeur Nick Schilder, van het duo Nick & Simon, leerde Groningse basisschoolleerlingen dinsdagochtend alles over schaken tijdens de Schaakacademie van de Rijksuniversiteit Groningen.

Voordat de zanger zijn opwachting maakte, kregen de leerlingen van Groningse professoren uitleg over de werking van het brein. Zo lichtte zij een sluier op over wat er tijdens een schaakpotje in de hersenen gebeurt. De basisscholieren kregen ook alle ruimte om de schaakambassadeur vragen te stellen.

Na een schaakquiz waagde de zanger zich aan een partijtje simultaanschaken tegen drie jonge leerlingen.De achtjarige Machteld van Foreest, uit een bekende Groningse schaakfamilie, versloeg Nick. Ze had veel plezier in de partij.

In de middag waren de VWO-scholieren aan de beurt voor een schaakcollege en toernooi met Nick. De Schaakacademie werd georganiseerd in het kader van de kinderuniversiteit.