Oostelijke Ringweg hele weekend afgesloten voor inrijden fietsecoduct

nieuws

De Oostelijke Ringweg tussen Beijum-Zuid en Kardinge is van vrijdagavond 11 maart 19:00 uur tot maandagochtend 14 maart 06:00 uur afgesloten voor het verkeer.

Dit weekend wordt het nieuwe fietsecoduct Meedenpad ingereden. Met het inrijden van het fietsecoduct Meedenpad, zijn nu de beide geplande fietsecoducten op de Ringweg klaar. Het fietsecoduct Stadsweg is eind oktober 2015 in gebruik genomen.

Omleiding
Het inrijden van het dek gebeurt met divers groot materieel en daarom wordt het doorgaande verkeer omgeleid via de Zuidelijke en Noordelijke Ringweg. Bestemmingsverkeer wordt omgeleid via een plaatselijke omleidingsroute en ook het Sport- en Recreatiecentrum Kardinge blijft gewoon bereikbaar.

Het dringend advies voor doorgaand verkeer is om vooral de omleidingsroute via de Ring te rijden, omdat bij eerdere soortgelijke omleidingen bleek dat het verkeer binnendoor onherroepelijk vast loopt.

Fietsers en voetgangers
Fietsers en voetgangers kunnen vanwege afrondende werkzaamheden niet direct van het nieuwe fietsecoduct gebruikmaken. De verwachting is dat dat vanaf begin april mogelijk zal zijn.

Belangstellenden kunnen zaterdag de werkzaamheden het beste vanaf het parkeerterrein bij Kardinge/Alfa College zien.

 

Deel dit artikel: