OOG-presentator genomineerd

De 21-jarige Wesley Ferwerda uit Foxhol is genomineerd voor de ROC Friese Poort STARS verkiezing 2016 in de categorie ‘student met een bijzonder verhaal. Hij werkt als sportpresentator bij OOG radio.

Wesley zit in het laatste jaar van de opleiding Fotografie & Journalistiek. Hij werd geboren met de progressieve spierziekte Duchenne waardoor hij al op zijn 12de in een rolstoel belandde. Ondanks alle beperkingen doet hij er alles aan om zelfstandig te zijn.

Hij haalde in 2013 zijn rijbewijs en heeft een speciaal aangepaste bus waarmee hij veel onderweg is om reportages te maken. Wesley is nooit bij de pakken neer gaan zitten. Hij wil alles uit het leven halen wat er in zit en een voorbeeld zijn voor andere mensen met een beperking. Met wilskracht en doorzettingsvermogen kun je volgens Wesley heel ver komen. Stemmen kan t/m donderdag 24 maart.

Stemmen kan hier