Meepraten over inrichting Nieuwe Markt

Een ijsbaan, een fontein, een boekenmarkt, verplaatsbare speeltoestellen of een kunstmanifestatie. Van het Stadsbestuur is het straks allemaal mogelijk aan de Nieuwe Markt.

Het College heeft het ontwerp voor de inrichting van het plein bij het Groninger Forum vrijgegeven voor inspraak. Het plein moet uitnodigen tot een tijdelijke programmering, afhankelijk van het seizoen. Om daarvoor ruimte te bieden wordt het aantal vaste elementen op de Nieuwe Markt beperkt. Er komen vooral bomen en struiken aan de noordzijde van het plein.

Het hoogteverschil tussen Grote Markt en Schoolstraat wordt geaccentueerd met traptreden, om op te zitten en te spelen. Het ontwerp ligt vanaf 24 maart ter inzage. Er komt ook een Stadsgesprek, waarbij andere suggesties welkom zijn.

Deel dit artikel: