Minder klachten over sporthallen

Vier op de tien sporters hebben klachten over het onderhoud en de hygiëne van de gemeentelijke sporthallen. Dat zijn er minder dan vier jaar geleden. Dit blijkt uit een tevredenheidsonderzoek onder gebruikers van de sporthallen en besturen van sportverenigingen en scholen.

Van de sporters geeft 60% aan tevreden of zeer tevreden te zijn over de gemeentelijke sporthallen in het algemeen. Vier op de tien sporters zijn minder positief, zij storen zich vooral aan de vloeren, het veiligheidsgevoel rondom de sporthal en het onderhoud en de hygiëne van de kleedkamers, douches en toiletten.

De vriendelijkheid, deskundigheid en bereikbaarheid van het personeel worden gewaardeerd. Minder tevreden zijn de sporters en schoolbesturen over de klachtenbehandeling. De afhandeling duurt te lang en er is niet voldoende contact over de voortgang.

Veel sporters zijn content over de kantine, de beschikbare ruimte, het licht, de belijning en de akoestiek. Vergeleken met een onderzoek uit 2012 is er meer tevredenheid over de sporthallen.