Vis met gevaarlijke bacterie teruggeroepen door Jumbo

nieuws
Foto: Lesley Pietens

Supermarktketen Jumbo roept haar klanten op om de Jumbo zalm niet (meer) te consumeren en terug te brengen naar de winkel in verband met de aanwezigheid van de listeria bacterie. 

Het gaat om de gerookte zalmsnippers 150 gram en de Jumbo gerookte zalmplakken 100 gram. In een uitgebreide steekproef is gebleken dat de gevaarlijke bacterie Listeria in de vis zit. Of de besmette vis ook in Groningen is verkocht, is niet bekend en daarom roept de Jumbo alle pakjes met een houdbaarheidsdatum tot 23, 25, 26 en 29 februari en 1 maart terug.

Listeria is een bacterie die een voedselinfectie kan veroorzaken en is vooral gevaarlijk voor zwangere vrouwen, ouderen en mensen met een verzwakt afweersysteem. In Nederland worden jaarlijks vijfenveertig tot zestig personen ziek van deze bacterie, van wie zo’n twintig mensen overlijden.