Nederlands Studenten Orkest schittert in De Oosterpoort

De cellisten, de trompettisten en de slagwerkers. Ze brachten het publiek woensdagavond in De Oosterpoort in extase tijdens het concert van het Nederlands Studenten Orkest.

Het Orkest dat uit 94 leden bestaat, toert deze maand door Nederland. “Het is geweldig”, zegt Margot Kok van het Orkest. “Het is ontzettend hard werken omdat we van optreden naar optreden gaan, maar al die leuke en lovende reacties van het publiek houden ons op de been.”

“Geweldig dat ik dit mee mag maken”
Mogen spelen in het Orkest is niet voor iedereen weggelegd. Afgelopen najaar moest er auditie gedaan worden, waarna een vakkundige jury alleen de allerbeste musici selecteerde. De Stadse Anna Kosters was op die herfstige najaarsdag flink zenuwachtig, maar in De Oosterpoort straalt ze. “Het is me gelukt, en ik kreeg ontzettende positieve feedback op mijn auditie. Echt geweldig dat ik dit mee mag maken.”

Orkest-achtbaan
Stadjer Rob Lammers is ook blij. “Spelen in De Oosterpoort is een thuiswedstrijd. Mijn familie en vrienden zitten vanavond in het publiek, dus ik heb er ontzettend veel zin in.” Voor Lammers is het ook een weerzien. In januari is het orkest begonnen met repeteren, en sindsdien zit Lammers in de Orkest-achtbaan waardoor hij sindsdien nauwelijks nog thuis is geweest. “Maar het is het absoluut waard!”

Arthur Jussen
Het NSO speelt tijdens het concert klassieke werken. Op het programma staan onder andere werken van Claude Debussy, Trevor Grahl en Béla Bartók. Ook het Pianoconcert voor de linkerhand van Maurice Ravel wordt gespeeld, waarbij de bekende pianist Arthur Jussen met het orkest zal optreden.

De concerttour van het Nederlands Studenten Orkest wordt aan het eind van deze maand afgesloten met een bijzonder optreden in het Spaanse Madrid.