“Minister neemt veiligheid nieuwe Zuidelijke Ringweg niet serieus”

De Stichting Leefomgeving Zuidelijke Ringweg is teleurgesteld in verkeersminister Melanie Schultz van Haegen. Volgens de Stichting had de minister de plannen voor de Zuidelijke Ringweg van tafel moeten vegen.

De minister maakte woensdag bekend een aantal aanpassingen gedaan te hebben in de plannen voor de weg. Dit naar aanleiding van uitspraken van de Raad van State die een half jaar geleden constateerde dat er flinke tekortkomingen zijn. “De minister heeft besloten dat er geen fietstunnel maar een voetgangersbrug bij zwembad De Papiermolen komt, en dat er geluidsschermen geplaatst worden”, zegt Kars Marnink van de stichting. “Maar dit is niet genoeg.”

Marnink doelt daarmee op een onafhankelijk veiligheidsonderzoek. “Daar zijn 43 problemen in naar voren gekomen, waarvan er zestien zo ernstig zijn dat er een dringende aanpassing nodig is van het ontwerp. Van deze zestien worden er slechts vijf aangepakt. Eigenlijk kun je gewoon gewoon zeggen dat de minister de veiligheid totaal niet serieus neemt.”

Volgens de Stichting is er maar één oplossing. “De weg past niet op deze plek. Het kan gewoon niet.” Marnink laat het er niet bij zitten en zal opnieuw naar de Raad van State gaan om te vragen of men kritischer naar de plannen wil kijken.