Jonge bromfietser met noodgang op de vlucht

112

De politie heeft donderdagmiddag en –avond tientallen bekeuringen uitgeschreven bij een bromfietscontrole in het centrum en in de wijk Paddepoel. Een van de bromfietsers sloeg op de vlucht en haalde daarbij een snelheid van 90 kilometer per uur.

Motoragenten pikten her en der 76 bromfietsen uit het verkeer. Van de geteste brommers bleken er 37 met een te groot vermogen rond te rijden. Verder werden 28 bekeuringen uitgedeeld voor overtredingen als rijden door rood licht en rijden zonder rijbewijs.

Een 16-jarige Stadjer probeerde aan de controle te ontkomen. Na een achtervolging waarbij snelheden van tegen de 90 kilometer per uur werden gehaald, werd hij uiteindelijk aangehouden. Zijn bromfiets is meegenomen naar het bureau.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *