Gronings koper schettert op Kölner Rosenmontagszug

nieuws
Foto: Frits ten Bloemendal

De traditionele Kölner Rosenmontagszug kende ook dit jaar weer een Gronings tintje. In de carnavalsoptocht schitterde de Gruno’s Postharmonie. “Het was geweldig.”

Dat de Postharmonie act de présence geeft op het carnavalsfeest is een traditie die al jaren bestaat. ’s Ochtends in alle vroegte vertrekt er vanuit Groningen een bus vol muzikanten die in Keulen meelopen in de bonte en gekleurde optocht die door de binnenstad voert.

Der Kölner Rosenmontagszug is één van de grootste carnavalsoptochten in Duitsland die al sinds 1823 wordt gehouden. De optocht van praalwagens, feestwagens, carnavalesk uitgedoste groepen te voet en fanfares en harmonieën had de afgelopen jaren een gemiddelde lengte van acht kilometer. Jaarlijks komen er een miljoen belangstellenden op af.

De leden van de Postharmonie kwamen maandagavond moe maar voldaan weer in Groningen aan. “Het was een prachtige, zonnige dag”, zegt Piet Zaagman van de Postharmonie. “We kunnen terugkijken op een zeer geslaagde Rosenmontag, die erg gezellig is verlopen.”

Deel dit artikel: