Brochure met verkeersregels voor nieuwkomers

nieuws
Foto: Sebastiaan Scheffer

Verkeerswijzer Groningen heeft een brochure laten ontwikkelen voor nieuwkomers in Nederland. Daarin staan de belangrijkste Nederlandse verkeersregels voor voetgangers en fietsers.

Mensen die net nieuw zijn in ons land, zoals vluchtelingen, kennen onze verkeersregels vaak niet. Ze weten soms niet dat je niet mag lopen of fietsen op een snelweg. Opvallend aan de brochure is dat de regels voornamelijk in beeld worden uitgelegd. Ze worden in diverse talen uitgebracht.

Gedeputeerde Fleur Gräper van Verkeer en Vervoer deelt aanstaande vrijdag de eerste brochures uit aan de deelnemers van verkeerslessen. Ze doet dat samen met Henk Wolthof, unitmanager Noord van het COA. Verkeerswijzer Groningen organiseert ook verkeerslessen in de provincie.

Deel dit artikel: