Auto ontploft bij brand Spicastraat

112
Foto: Wolter Deelman

Een brand in een auto aan de Spicastraat in de wijk Paddepoel heeft in de nacht van zondag op maandag gezorgd voor een ontploffing. Hierdoor raakten uiteindelijk vier wagens beschadigd.

“De melding van de brand kwam rond 04.30 uur binnen”, zegt Harmen Kuijer van de brandweer. “Bij aankomst bleek een auto in brand te staan, die op zo’n zes meter van een flat geparkeerd stond. Door de brand is de brandstoftank ontploft, waardoor ook drie andere auto’s in de brand raakten.”

De bemanning van de eerste bluswagen die ter plaatse kwam heeft de brand geblust. “Om ervoor te zorgen dat de brand niet opnieuw op zou gaan laaien hebben we de voertuigen afgedekt met schuimblusmiddel. Hiervoor hebben we een speciaal schuimblusvoertuig ter plaatse laten komen.”

Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend. Volgens Kuijer is de schade beperkt gebleven tot de vier auto’s.