Jumbo-bomber naar Pieter Baan Centrum

nieuws

De man die wordt verdacht van afpersing van diverse supermarkten van Jumbo, gaat woensdag ter observatie naar het Pieter Baan Centrum. De 51-jarige Alex O. ontkent de feiten waarvan hij verdacht wordt.

Zijn raadsman vindt dan ook dat er direct een eind moet komen aan zijn voorarrest. Advocaat Tjalling van der Goot vindt dat er onvoldoende bewijs is tegen Alex O. Een gevonden dna-profiel onder een postzegel op een envelop zou gebrekkig zijn. Verder zou niet bewezen zijn dat de dreigmails die de Jumbo ontving, vanaf de pc van O. is verstuurd. De rechtbank heeft het verzoek geweigerd.

Bij diverse supermarkten werden afgelopen jaar bommen gelegd, waarvan er eentje daadwerkelijk afging. Ook werd een brief met een explosief poeder bezorgd bij een Jumbo in Zwolle. De man eiste een groot bedrag aan bitcoins.

Alex O werd opgepakt na de vondst van een kookwekker die hij zou hebben gebruikt. Hij wordt in het Pieter Baan Centrum onderzocht naar de mate van toerekeningsvatbaarheid en naar de behandeling die hem te wachten staat. Zijn advocaat spreekt van onvoldoende bewijs.

De zitting wordt naar alle waarschijnlijkheid halverwege maart hervat.