“Haaksbergen heeft beste papieren voor marathon op natuurijs”

nieuws
Foto: Wolter Deelman

Niet Noordlaren en Veenoord, maar Haaksbergen heeft de beste papieren voor het organiseren van de eerste marathon op natuurijs deze winter. Dat zegt weerman Gerrit Hiemstra maandagavond in het NOS Journaal.

Volgens Hiemstra komt dit vanwege een gebied met bewolking dat vanuit het noordwesten over het land trekt. Daarom zal het in Noordlaren minder lang streng vriezen dan het in Haaksbergen gaat doen.

Weerplaza
Dat de weerprofeten het niet allemaal met elkaar eens zijn, laat Weerplaza zien. Zij voorspellen dat het in de Ster van Twente de hele nacht zo’n zes graden gaat vriezen. Noordlaren daarentegen moet het tot 03.00 uur doen met zeven graden vorst, maar daarna zakt de temperatuur naar -9.

Duimen en bidden
Het zal dus sowieso een spannende nacht worden. Overijssel versus Groningen. Duimen en bidden om de kracht van Koning Winter het sterkst te laten gelden. Dinsdagochtend zal het oordeel geveld worden, want dan wordt gemeten hoeveel ijs er ligt, en of dat überhaupt genoeg is voor een marathon op natuurijs.

Veenoord heeft de boot gemist
Daarbij lijkt Veenoord inmiddels geen kanshebber meer te zijn. Maandagmiddag lag er op verschillende plekken op de baan nog geen ijs. De ijsmeester verwacht dat die achterstand niet meer ingelopen kan worden.