“OOG moet broedplaats van talent worden”

nieuws
Foto: sxc.hu/profile/LeoSynapse

OOG RTV moet zich de komende jaren ontwikkelen tot een echte broedplaats voor mediatalent. Dat vindt D66-gemeenteraadslid Arend Jan Wonink.

De lokale omroep van Groningen heeft een moeilijke periode achter de rug. Het wegvallen van de maatschappelijke banen en de lastige advertentiemarkt hebben veel druk gelegd op de medewerkers en organisatie. Wethouder Paul de Rook deelde afgelopen week tijdens de bespreking van de omroepnota een compliment uit over hoe OOG hiermee is omgegaan.

Onafhankelijke media zijn van levensbelang voor het goed functioneren van de lokale democratie, maar zij hebben het moeilijk. Volgens Wonink moet de gemeente OOG verder versterken. Daarvoor moet ook het aanwezige lokaal talent worden aangesproken. Te denken valt aan studenten van de Master Journalistiek van de RUG.

Deel dit artikel: