Fotoboek Grunnegers 2 voor goede doel

Commissaris van de Koning Max van den Berg nam vanmiddag op het provinciehuis het boek ‘Grunnegers 2′ in ontvangst. Het boek staat vol met prachtige foto’s van Groningen, gemaakt door Groningers. 

Alle fotografen hebben belangeloos meegewerkt aan de totstandkoming van het boek. De opbrengst gaat naar Villa Joep. Villa Joep begon twaalf jaar geleden als eerste met het inzamelen van geld neuroblastoom kinderkanker. Jeanine Vosselman is erg blij dat Kiwanis voor haar stichting gekozen heeft. “Voordat Villa Joep is opgericht, werd er helemaal geen onderzoek gedaan naar neuroblastoom kinderkanker. Het is zo weinig voorkomend, het treft zo’n dertig kinderen per jaar.”

Iedere cent die binnenkomt, gaat rechtstreeks naar onderzoek. “We willen niet dat geld aan de strijkstok blijft hangen. Daarom hebben we ook geen gebouw of betaald personeel, maar kiezen we voor de maximale inzet op onderzoek”, besluit Vosselman.