“Fluitconcerto in e minor” bij de Molenstreek

nieuws
foto: Arnold Voerman

Een aantal buren van de Molenstreek in Noorderhoogebrug heeft sinds kort geluidsoverlast. Zo zou er bij harde wind te genieten zijn van “een fluitconcerto in e minor”, een door de wind gecreëerde hoge fluittoon.

Sinds de komst van een nieuwe flat in de Hoogte en de drie meter hoge geluidswallen aan de andere kant van de ring is het volgens de buurt een “aardige klankkast” geworden.

Om de problemen op te lossen hebben de bewoners van de Molenstreek contact gezocht met de projectleider van de Provincie, Bart Bouma, en projectgroep Ringweg.

“Wij snappen de klachten en gaan uitzoeken wat er precies aan de hand is” zegt Marie-Lou Gregoire van projectgroep Ringweg. Voor de start van de werkzaamheden aan de ring was er al een plan opgesteld voor eventueel overlast, maar na de klachten uit de Molenstreek wordt het plan herzien. “Wij gaan voor de zekerheid nog verder onderzoek doen.”