Fietsendieven opgepakt dankzij lokfiets

112
Foto: Sebastiaan Scheffer

De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag op de A28 vier personen aangehouden voor fietsendiefstal. Van het viertal kwamen er twee uit Groningen.

Het gaat om een vrouw van 38 en een man van 18 uit de stad, een 23-jarige man zonder vaste verblijfplaats en een 17-jarige inwoner van Ossendrecht. Eerder die nacht was een lokfiets van de politie gestolen in de stad. Dankzij het volgsysteem zagen de agenten op de A28 een camper rijden met achterop twee fietsen, waarvan eentje de lokfiets was.

In de camper vonden agenten pompen en ander materiaal om brandstof mee te kunnen stelen, en er hing een sterke diesellucht. De inzittenden werden ingesloten voor verhoor en de fietsen zijn in beslag genomen. De camper is in beslag genomen.