Bosuil doet het weer in Noorderplantsoen

nieuws
Bron foto: Flickr / doevos / CC 2.0-by-nc

Voor de derde keer in vijf jaar is de bosuil terug in het Noorderplantsoen. Sinds een week laat hij zich weer horen in de nachtelijke uren. Het leidt tot opgewonden reacties van vogelaars en geïrriteerde tegengeluiden van mensen die wakker worden van het uit griezelfilms overbekende geluid dat de vogel voortbrengt.

In de winter van 2009-2010 verbleef de bosuil enkele maanden in het plantsoen en werden er twee nestkasten voor hem geplaatst. Helaas lukte het de vogel niet een partner voor deze locaties te vinden. In februari 2014 keerde hij enkele weken terug.

De bosuil is zeldzaam in Noord-Nederland. Tot een aantal jaren geleden kwam de vogel hier helemaal niet voor.

Deel dit artikel:

  1. Goedenavond, ik loop elke avond met de hond door het Noorderplantsoen en het is fantastisch hoe deze uil van zicb laat horen.. En dat met heldere hemel. Gr. John

  2. Tot mijn grote verbazing kwam ik er achter dat we er eentje in Groningen hebben door gewoon mijn dakraam open te doen in de Radijsstraat. Machtig mooi.

  3. Hier vlakbij de openbare begraafplaats bij de Hereweg hoor ik er soms nachts ook een sinds enkele jaren. Je ligt er idd wel eens wakker van maar hij is alleen maar welkom!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *