Aanpak onveilige fietstunnels

Het Veranderlab Veiligheid heeft onder leiding van Ritzo ten Cate deze week de onveilige fietstunnels van Paddepoel naar Vinkhuizen onderzocht.

 

De gemeente heeft rond verschillende thema’s zogenaamde Veranderlabs in het leven geroepen. Stadjers kunnen hierin meedenken over onderwerpen als sociale zekerheid, wijkvernieuwing en veiligheid. Ze gaan hier ook actief mee aan de slag. Ritzo ten Cate heeft via verschillende media opgeroepen aan te geven op welke plekken in de stad mensen zich niet veilig voelen. De fietstunnels aan de westkant van de stad scoorden hoog. Afgelopen dinsdagavond heeft ten Cate samen met 21 belangstellenden deze onheilsplekken bezocht. Een bont gezelschap van wijkbewoners, wijkagenten, medewerkers van TNO, die allemaal de handen uit de mouwen willen steken. Het heeft veel ideeën opgeleverd zoals een andere verlichting, een schonere omgeving met minder bosjes, het beschilderen van de tunnels.

Op dinsdag 19 januari komt de groep weer bij elkaar. Mensen die ook willen meedoen kunnen zich aanmelden via ritzotencate@gmail.com