Meekijken over de schouders van Noorderpoort-studenten

Hoe worden studenten klaargestoomd voor de toekomst en hoe is een opleiding ingericht? Op deze vragen wordt deze dagen tijdens het project ‘Werken aan de Toekomst’ van het Noorderpoort antwoord gegeven.

“We willen aan het bedrijfsleven en aan decanen van verschillende scholen de kans geven om een blik in de keuken te werpen”, zegt Pieter Kamminga van de opleiding Automotive & Logistiek van de Bornholmstraat. “Dus het zijn geen open dagen voor nieuwe studenten, maar echt dagen waarop mensen die een binding hebben met onze opleiding hier rond kunnen neuzen.”

Verschillende ondernemers brachten maandag een bezoek aan het schoolgebouw. “Ik vind het echt indrukwekkend om te zien. Je hebt het dan over een schoolgebouw maar eigenlijk is het een hypermoderne werkplaats.” Student Anne Pater kan zich daar wel in vinden. “Haha ja, dat is ook wat ik hoorde. Het is hier niet alleen wat sleutel aan auto’s, we kunnen hier in deze werkplaats gewoon alles, en het is ontzettend leuk om het bedrijfsleven dat nu eens te kunnen laten zien.”