Den Oudsten: ‘Fanzone heeft goed gewerkt’

nieuws

Burgemeester Peter den Oudsten meldt aan de gemeenteraad dat het instellen van de fanzone in de aanloop van de wedstrijd FC Groningen – Slovan Liberec goed heeft gewerkt. Het pendelvervoer van en naar de Euroborg is naar tevredenheid verlopen.

Op basis van advies van de politie koos den Oudsten ook deze keer voor het instellen van een fanzone in de binnenstad. De locatie van de fanzone was wederom het Poeleplein . De zone was ingericht om confrontaties tussen supportersgroepen te voorkomen. Er is ondanks het optreden van de politie rond twee uur toch sprake geweest van een klein opstootje tussen supporters van FC Groningen en Slovan Liberec. Vijf personen zijn aangehouden: drie Tsjechen en twee Groningers In de loop van de middag zijn er nog drie Tsjechen in de fanzone aangehouden.

In totaal zijn er tot aan het eind van de middag acht aanhoudingen geweest. Rond 17.00 uur zijn de supporters van Slovan Liberec naar de bussen gegaan en vervolgens naar het stadion van FC Groningen vervoerd. Vlak voor en tijdens de wedstrijd hebben zich geen bijzonderheden voor gedaan.