De Kleine Wereld viert Sint Maarten

Het is een dag waar door de leerlingen van basisschool De Kleine Wereld aan de Rosensteinlaan wekenlang naar uit is gekeken: de viering van Sint Maarten. “Ik hoop op veel snoep, maar ik ga ook sowieso denken aan wie Sint Maarten was.”

De leerlingen zijn op school de afgelopen periode druk bezig geweest om mooie lampions te maken. Woensdagmiddag presenteerden de leerlingen hun werken waarbij ze al zingend een ronde maakten door de school. “Ik ben heel trots op mijn lampion”, zegt Judith. “Ik heb er vier dagen aan gewerkt, en het was best wel lastig om alles goed uit te knippen en op te plakken.”

Dat 11 november niet zomaar een dag is waarbij er wat gezongen wordt om snoep op te halen is bij de leerlingen erg duidelijk. “Eigenlijk is het vandaag de sterfdag van Sint Maarten”, vertellen Shary en Saaienna. “Hij was een erg lieve man die een bedelaar heeft geholpen door hem een stuk van zijn mantel te geven.”

Vanaf het avonduur gaan de leerlingen woensdagavond op pad. “Ik ga vooral in mijn eigen wijk lopen”, vertelt Shary. “En ik hoop op veel chocolade want daar is mijn juf helemaal gek op.”