De Kleine Wereld maakt zich flink zorgen om Sinterklaas

Met gespannen gezichten kijken ze naar het televisiescherm: de leerlingen van groep 3 van De Kleine Wereld aan de Celebesstraat. “Ik denk dat Sinterklaas dit jaar niet gaat komen. En dat is echt erg.”

De kinderen volgen deze week het Sinterklaasjournaal op de voet. “Het paard van Sinterklaas is spoorloos en de boot is verdwaald op zee”, vertelt Marley. “Dat de boot verdwaald is komt door de witte wieven”, voegt Ishana daar aan toe. “Dat zijn zeg maar spoken die heel erg lijken op mist, en die hebben het paard meegenomen.”

Terwijl je in de klas een speld kunt horen vallen, zijn de kinderen ondertussen niet zo zeker of Sinterklaas zaterdag wel in Nederland aan zal komen. “Ik denk het niet”, zegt Junaidy. “En dat zou heel erg zijn, want dan staan alle mensen morgen in Meppel en dan kunnen ze weer naar huis omdat er niets komt.”

Of het sinterklaasfeest dit jaar echt in het water mist valt, zal zaterdag rond het middaguur blijken. Dan zou de goedheiligman met zijn stoomboot aan moeten meren in Meppel, waar dit jaar de landelijke intocht wordt gehouden.