Wessel Gansfort haalt 5000 euro op voor War Child

nieuws
Foto: CSG Wessel Gansfort

Leerlingen van het CSG Wessel Gansfort hebben woensdag tijdens een grote actiedag vijfduizend euro op gehaald voor War Child. “Dit is een bedrag waar we alleen maar ontzettend trots op kunnen zijn.”

In het schoolgebouw aan het Heerdenpad werd woensdagmiddag een Fancy Fair gehouden. Ouders en belangstellenden waren welkom om bijvoorbeeld leerlingen te sponsoren die twaalf uur geen eten tot zich namen, om zelf gemaakte producten en etenswaren te kopen, of om leerlingen aan te moedigen tijdens een sponsorloop.

Het geldbedrag werd woensdagavond bekend gemaakt in de kantine. Volgens de school kan het daadwerkelijke eindbedrag nog hoger uitvallen, omdat er nog bedragen binnen moeten komen voor de sponsorloop, en er momenteel leerlingen verblijven voor een uitwisseling in het Italiaanse Mirandola, die ook meegedaan hebben aan de actie.

Het opgehaalde geld gaat naar War Child. Dit is een organisatie die zich inzet om kinderen te helpen bij het verwerken van hun oorlogservaring. Belangrijke aspecten hierin zijn het opzetten van psychosociale programma’s en creatieve en sportieve therapieën.