Symposium ‘Alles van waarde …’ in Immanuelkerk

nieuws
De Immanuelkerk aan het Overwinningsplein in de wijk Corpus Den Hoorn, Groningen. Het pand werd ontworpen door de Groninger architecten Haykens & Jansma.

De Immanuelkerk aan het Overwinningsplein in de wijk Corpus den Hoorn staat zaterdag in het teken van een groot symposium. Het symposium wordt geleid door Ruth Peetoom (CDA).

De kerk bestaat dit jaar precies vijftig jaar en daar wordt uitgebreid bij stilgestaan. In mei werd bijvoorbeeld de fototentoonstelling ‘De Ziel van Zuid’ geopend, er werd een feestelijke gemeente-avond gehouden en de Misa Criolla van de Argentijnse componist Ramirez werd er twee keer uitgevoerd.

Zaterdag is het dus tijd voor een symposium waarbij onder andere Erik Borgman gaat spreken. Borgman is hoogleraar Theologie aan de universiteit van Tilburg. Het opiniemagazine Vrij Nederland selecteerde hem in 2008 als één van de meest innovatieve denkers van Nederland. Lezers van dagblad Trouw verkozen hem tot één van drie meest inspirerende theologen. Behalve een symposium zal er ook een forum zijn, waar onder andere wethouder Matthias Gijsbertsen (GroenLinks) aan deel zal nemen.

Het symposium zaterdag begint om 14.00 uur.