Stadse havenkranen worden industrieel monument

De voormalige havenkranen op de kruising ven het van het Eemskanaal en het Nieuwe Winschoterdiep worden waarschijnlijk een industrieel monument.

Donderdagmorgen werd aan wethouder Roeland van der Schaaf een rapport aangeboden waarin de historische waaarde van de kranen beschreven word. Bij de kranen aan het Eemskanaal was de aanbieding van het rapport. De kranen werden vroeger gebruikt werden door het gemeentelijk havenbedrijf, eerst aan de Oosterhaven en later aan het Eemskanaal.

De kans dat de kranen behouden blijven is groot. De gemeente steunt een haalbaarheidsonderzoek met 5000 euro

Deel dit artikel:

  1. Terecht dat deze beeldbepalende kranen aan het Eemskanaal en de laatste decennia staande op het terrein van de voormalige gemeentelijke laad- en loskade bewaard blijven. Er is al genoeg historie door de sloop van beeldbepalende gebouwen en elementen in Groningen verdwenen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *