Meeste vrouwen met cup E wonen in Groningen

nieuws

De meeste vrouwen met cupmaat E wonen in Groningen. Tegelijkertijd hebben dames in deze provincie het minst vaak cup F. Dat blijkt uit onderzoek van een groot online erotiekwarenhuis. Groningen eindigt daardoor niet in de top van provincies met de grootste cupmaten.

Volgens seksuologe Kaat Bollen is de cupmaat van vrouwen vooral genetisch bepaald. “Als jij grote borsten hebt, is de kans groot dat andere vrouwen in jouw familie ook grote borsten hebben. Familieleden wonen vaak bij elkaar in de buurt, dus je krijgt al snel dat in bepaalde streken bovengemiddeld veel vrouwen met grote of juist kleine borsten wonen.” Ook hormonen in het eten en het grondwater zijn hierop van invloed.

Vrouwen die op zoek zijn naar een wat groter geschapen man, kunnen het best op jacht gaan in de provincies Friesland en Noord-Holland, zo blijkt verder nog uit het onderzoek. Respectievelijk 8 en 7 procent van de condooms die daar besteld worden zijn maat XXL.”Het kan ook zijn dat die mannen vooral een groot ego hebben”, stelt Kaat Bollen. “Het vergt nader onderzoek of ze écht groot geschapen zijn, of dat ze gewoon iets te optimistisch waren toen ze condooms bestelden.”

Deel dit artikel: